Skip to main content
search
0

Vi har följt Alliansloppet sedan 2009, två år efter det grundades och har på så många plan varit engagerade i tävlingen och evenemanget som helhet. På nära håll har vi sett vilken kraft och energi framförallt Magnus Larsson har gett för tävlingen, i ständigt samarbete kollegan Magnus Eriksson. Under senare år har även den franska projektledaren Baptiste Noel varit en nyckel till framgång och utveckling av evenemanget. Magnus Larsson hade en vision om att förlänga säsongen för de aktiva elitåkarna, och på så sätt öka intresse och även sponsorintäkterna för idrotten. Något som vi vill påstå att man idag lyckats med.

Ingrid:gopa har haft det hedersamma uppdraget att dokumentera tävlingarna genom tusentals bilder som sedan blir ett viktigt avtryck och återger historien om Alliansloppet för en lång tid framöver.

Årets tävling, corona till trots blev en folkfest, utan folk. Som delaktiga i arrangemanget så kunde vi ändå höra och se trollhättebornas stolthet att få vara med och bära upp tävlingen genom att upplåta sin stad några dagar. Ingrid:gopas Robin och Anneli fanns med på samtliga tävlingar under evenemangets 20 dagar, där det händer något nästan varje dag. Den 28 augusti, på självaste Alliansloppet så fanns även Fredrik med utmed banan och klämde av bilder på Calle Halfvarsson, Petter Northug och andra duktiga skidåkare från hela världen, men huvudsakligen norra Europa.