Skip to main content
search
0

Tillsammans med Alliansloppet och Guide World Classic Tour så var Fredrik Pommer Adler i Stavanger i helgen och fotograferade. Magnus Larsson, grundare av Alliansloppet och legendaren Daniel Tynell deltog i arrangemanget BLINK FESTIVALEN, ett storslaget evenemang för längdskidsporten sommartid. De fungerade som ambulerande jury under tävlingen och skulle bedöma om tävlingsdeltagarna korsade linjerna vid spurtpriserna på ett korrekt sätt.

Det var med skräckblandad förtjusning som vi fick kommunicera med TV-helikoptern som hade noterat, bättre än oss att Petter Northug metrarna innan spurtpriset hade tagit några skateskär vilket hade gett honom extra fart fram. Med hjälp av de fotografier vi tagit kunde vi bekräfta och på så sätt även ge svart på vitt att Petter hade fuskat, och han blev av med spurtpristet. Han vann dock hela tävlingen.

För er som inte är invigda in längdskidåkningens värld så kan man dela upp den i två läger, klassiskt, eller fristil. Vasaloppet är en tävling som går i klassisk stil, man åker i två spår och stakar sig fram, alternativt utför den ikoniska diagonalåkningen. I fristil nyttjar man möjligheten att skära sig fram med skidornas hjälp, likt skridskoåkning.